De herinnering die je wilt achterlaten moet je nu maken

Mogelijkheden

Alles is mogelijk, alles is bespreekbaar. Het is aan jou om te bepalen wat belangrijk is in deze fase.

Een aantal mogelijkheden van wat ik voor jou of jouw naasten kan betekenen:

Het maken van een draaiboek voor de laatste levensfase
Er komt veel op je af in deze periode. Dingen worden overdacht en moeten worden geregeld. Emoties staan niet stil. Misschien heb je  te maken met een medisch traject wat veel vraagt qua planning en energie. Om regie te houden is een draaiboek daarom nuttig en overzichtelijk. Dat geeft rust! Samen zorgen we ervoor dat dit draaiboek recht doet aan jouw wensen – of die van jouw dierbaren – zodat het maximale uit deze laatste levensfase wordt gehaald.

Faciliteren bij het invullen van wensen

In deze fase ontstaan wensen. Dingen die je altijd nog wilde doen. Of de wens om een tastbare en persoonlijke herinnering na te laten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een mooi fotoboek of een videoboodschap. Jij weet wat je wilt; ik regel het!

Praktische coördinatie

Het ontzorgen door de coördinatie tussen jou of je dierbare, de familie, artsen en eventuele andere diensten op me te nemen. Of, stel je maakt je zorgen over je huisdier, het regelen van onderdak voor je huisdier wanneer dat niet langer thuis kan zijn. Er zijn vast meer dingen denkbaar. Ook hier geldt: jij weet wat je wilt; ik regel het!

Meedenken over het afscheid

In deze fase kunnen we er niet omheen: het moment van definitief afscheid nemen komt  dichterbij… Hoe moet het afscheid eruit zien? Wat moet daarvoor worden geregeld? Een moeilijk onderwerp. Zeker omdat het voor familie en vrienden vaak iets is waar ze niet graag bij stil staan. Maar wat voor jou van wezenlijk belang is. Daarom denk ik mee in keuzes voor een persoonlijk afscheid.

Wat geen mogelijkheid is …

Ik vind het belangrijk te benadrukken dat ik mij niet kan en wil begeven op het medische pad. Dat laat ik aan de medische hulpverleners over.

wish
pets2
afscheid
nietmogelijk